Pretraga

Tekst
A A A
Prikaz
.st0{fill-rule:evenodd;clip-rule:evenodd;}
accessibility
Email
Veličina teksta
A A A
Tema
accessibility

Sporazum o suradnji

Opću bolnicu Dubrovnik posjetili su dekan Medicinskog fakulteta u Splitu prof.dr.sc.Ante Tonkić i prodekanica za znanost, poslijediplomske studije i međunarodnu suradnju prof.dr.sc. Katarina Vukojević. Razgovarali su s ravnateljem Opće bolnice Dubrovnik izv.prof.prim.dr.sc. Marijom Bekićem, dr.med. i pomoćnikom ravnatelja za kvalitetu Stjepanom Đuričićem, dr.med. o daljnjoj suradnji budući je Opća bolnica Dubrovnik niz godina Nastavna baza splitskog Medicinskog fakulteta.

Dekan prof. Tonkić i ravnatelj izv.prof. Bekić potisali su Sporazum o suradnji pri osnivanju

centra za medicinu spavanja u Općoj bolnici Dubrovnik. Surađivat će u područjima supervizije stručnog rada u dijagnostičkim i terapijskim postupcima do punog osposobljavanja djelatnika OB Dubrovnik, uspostave znanstveno-istraživačke i stručne suradnje, provedbe zajedničkih znanstveno-istraživačkih i stručnih radova i projekata, izrade digitalne platforme za upravljanje procesima u Centru i uspostave zajedničke baze podataka za stručnu i znanstveno-istraživačku suradnju,  izvođenja nastave na različitim studijskim programima, sudjelovanja na znanstvenim i stručnim skupovima, organiziranja simpozija, konferencija i seminara, stručnog usavršavanja zaposlenika sporazumnih strana, poglavito kroz specijalističke poslijediplomske studije u okviru specijalističkog usavršavanja.

Dugogodišnja suradnja sa splitskim Medicinskim fakultetom čija je Opća bolnica Dubrovnik nastavna baza, ove godine trebala bi dobiti i veći značaj budući da će Služba za kirurgiju dobiti status Klinike za kirurgiju.

-Ispunjeni su uvjeti za kliniku što je veliki iskorak za Opću bolnicu i u europski akademski prostor. – naglasio je tom prigodom dekan Medicinskog fakulteta u Splitu prof.dr.sc. Ante Tonkić. Nakon pozitivnog mišljenja Povjerenstva za znanstveno-nastavni rad, očekuje se i odluka Ministarstva zdravstva za zaposlenike koji su izabrani u znanstveno, znanstveno-nastavno, odnosno suradničko zvanje na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu.

-Opća bolnica Dubrovnik unatoč kadrovskim i financijskim opterećenjima, bez usporavanja ili redukcija, pruža visoki standard zdravstvene zaštite našim sugrađanima i velikom broju gostiju. Ovakav iskorak još je jedan poticaj i za one koji odlučuju o smjerovima razvoja zdravstva i izdvajanja za zdravstvo u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i gradu Dubrovniku. Dekana Tončića i prodekanicu Vukojević s ravnateljem Bekićem i pomoćnikom Đuričićem primio je i Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima.