Srijeda, 15 Veljača 2023 14:59

DUBROVAČKOJ PEDIJATRIJI DONACIJA OD 114.739,00€ OTP BANKE I MASTERCARDA

Predstavnici OTP banke na čelu s predsjednikom Uprave Balázsom Békeffijem uz ambasadora projekta Gibonnija, uručili su u Općoj bolnici Dubrovnik ravnatelju te ustanove izv.prof.prim.dr.sc. Mariju Bekiću ček na 114.739,00€ za Dječji odjel Opće bolnice Dubrovnik. Radi se o donacijskom programu OTP Zaokruži koji su 2020. godine pokrenule OTP banka i Mastercard, a okupio je više od 18.000 građana koji zaokružuju za bolju zdravstvenu skrb djece u Hrvatskoj. U trećem ciklusu, tijekom cijele 2022. godine zaokruživalo se za dječje odjele Županijske bolnice Čakovec i Opće bolnice Dubrovnik.       

Donacijski program OTP Zaokruži koji su 2020. godine pokrenule OTP banka i Mastercard okupio je više od 18.000 građana koji zaokružuju za bolju zdravstvenu skrb djece u Hrvatskoj. Zahvaljujući njima i inicijalnoj donaciji od 125.000 € koju uplaćuju OTP banka i Mastercard na početku svakog donacijskog ciklusa do sada je u Hrvatskoj u tri ciklusa donirano skoro 600.000 € za dječje odjele čak 6 bolnica diljem Hrvatske. Na početku 2023. godine počeo je 4. ciklus u kojem se zaokružuje za Osijek i Zadar. U trećem ciklusu, dakle tijekom cijele 2022. godine zaokruživalo se za dječje odjele Županijske bolnice Čakovec i Opće bolnice Dubrovnik. Donacijski ček ravnatelju Opće bolnice Dubrovnik izv.prof.prim.dr.sc. Mariju Bekiću su uručili Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke i Gibonni koji kao ambasador projekta od samog početka daje nesebičnu podršku ovom cilju koji za svrhu ima dobrobit djece.

Prilikom dodjele u Dubrovniku, ravnatelj bolnice izv.prof.prim.dr.sc. Marijo Bekić je izjavio:

U ime Opće bolnice Dubrovnik izražavamo iznimno zadovoljstvo i zahvalnost što je OTP banka organizacijom donacijskog programa OTP Zaokruži prepoznala potrebe najmlađih pacijenata Opće bolnice Dubrovnik. Ove su godine u akciji prikupljena sredstva za opremanje Odjela pedijatrije Opće bolnice Dubrovnik, tj. pružanje zdravstvene usluge djeci. Neizmjerno smo zahvalni OTP banci i Mastercardu, kao i korisnicima njihovih usluga na prikupljanju sredstava kojima će se povećati razina usluge pedijatrijskih pacijenata.-izjavio je izv.prof. Bekić.

Društveno odgovorno poslovanje smatramo dijelom naše poslovne politike i uvijek pokušavamo napraviti dodatan iskorak u smjeru koji omogućava da sudjelujemo u životu zajednice gdje i poslujemo. Bilo da je to putem donacija ili samom aktivnošću naših djelatnika putem volontiranja. OTP Zaokruži posebno je značajan jer smo njime, ne samo potvrdili aktivnost banke na području pomoći kroz donacije, nego smo stvorili platformu na kojoj se udružilo preko 18.000 naših klijenata koji  zajedno s nama i Mastercardom omogućuju bolje uvjete liječenja za djecu Hrvatske. Broj klijenata koji sudjeluju u programu stalno raste i ja im se od srca želim zahvaliti na tome, a posebna zahvala ide svim djelatnicima bolnica koji se nesebično brinu i bore za zdravlje naše djece i nadam se kako će i ova naša donacija barem malo olakšati njihov posao. Pozivam naše klijente koji još nisu da se uključe u ovaj program, a ove godine zaokružujemo za bolnice u Osijeku i Zadru. - izjavio je Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke d.d.

Dijana Grizelj Kalčić, voditeljica Dječjeg odjela Opće bolnice Dubrovnik zahvalila se na donaciji kojom će biti kupljeni potrebni uređaji za neonatologiju i istaknula:

Godišnje imamo 160-200 hospitaliziranih pacijenata na neonatologiji. Od tog broja 13 do 15 djece moramo transportirati na klinike, prije svega u KBC Split. To su uglavnom djeca koja su prijevremeno rođena, djeca s urođenim srčanim greškama i djeca s različitim kongenitalnim anomalijama. Tako da nam je ova pomoć zaista potrebna jer će ta djeca helkiopterima biti kvalitetnije transportirana na KBC i pravodobno liječena. - istaknula je dr. Grizelj Kalić.

Od početka akcije u nju je kao ambasador uključen i poznati hrvatski umjetnik Gibonni:

Krenulo se s Klaićevom bolnicom nakon potresa i tako je počela ova ideja OTP banke. Inicijalna sredstava su bila osigurana, a na kraju se sve realiziralo puno bolje od očekivanog. Bila je prvo ideja da budu dvije bolnice, ali ljudi tako dobro reagiraju da smo sada došli do šest bolnica u Hrvatskoj.

Prije tri godine OTP banka je u suradnji s Mastercardom pokrenula veliki donacijski program OTP Zaokruži! kako bi zajedno s klijentima doprinijeli kvalitetnijoj i dostupnijoj skrbi na dječjim bolničkim odjelima. Koristeći Mastercard kartice OTP banke klijenti mogu zaokružiti iznose u beskontaktnom plaćanju te se svakom transakcijom koju provedu kupujući na bilo kojem prodajnom mjestu u Hrvatskoj ili online uvećava stanje donacijskog računa, otvorenog isključivo u svrhu ovog programa. Program se sastoji od ciklusa, a u svakom ciklusu se prikupljaju sredstva za dvije dječje bolnice ili dječje odjele u bolnicama. Ciklusi završavaju s kalendarskom godinom, sredstva se uplaćuju bolnicama, a s prvim danom sljedeće godine brojčanik se vraća na početak, ali ne na nulu, već na 125.000 eura koje na početku svakog ciklusa OTP banka i Mastercard doniraju za ovaj program.

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke