Srijeda, 10 Svibanj 2023 09:06

MEĐUNARODNI DAN SESTRINSTVA

Uprava Opće bolnice Dubrovnik i svi njezini djelatnici čestitaju Međunarodni dan sestrinstva, 12. svibnja, svim medicinskim sestrama i tehničarima. Uz taj dan Opća bolnica Dubrovnik u suradnji s brojnim institucijama i udrugama organizirala je niz događanja.  

Ispred Opće bolnice Dubrovnik učenice i učenici Medicinske škole iz Dubrovnika mjerit će razine krvnog tlaka i šećera u krvi od 9 do 12 h svima zainteresiranima, a posebno djelatnicima tzv. stresnih zanimanja: HGSS-a, policije i novinarima.

U Metkoviću djelatnici dnevne bolnice Metković organiziraju za sve zainteresirane građane mjerenje krvnog tlaka i kontrolu razine šećera u krvi. Akcija će biti održana ispred Dnevne bolnice Metković od 09.00 h do 11.00 h.

Ususret Međunarodnom danu medicinskih sestara i tehničara održan je petog svibnja i dvodnevni tradicionalni simpozij Palijativne skrbi koji su organizirali Dom zdravlja Dubrovnik i Opća bolnica Dubrovnik (Mobilni palijativni tim i Odjel palijativne skrbi Opće bolnice Dubrovnik).

Na sveučilišnom kampusu za 13. svibnja, povodom Međunarodnog dana sestrinstva i Hrvatskog dana šećerne bolesti (14. svibnja) najavljen je i tečaj "Multicentrični pristup liječenju šećerne bolesti" koji organiziraju HKMS podružnica Dubrovačko-neretvanska, poliklinika Hygea i Sveučilište u Dubrovniku.

Međunarodni dan sestrinstva 12. svibnja svim medicinskim sestrama i tehničarima čestitali su članovi uprave Opće bolnice Dubrovnik na čelu s ravnateljem izv.prof.prim.dr.sc. Marijom Bekićem, kao i predsjednik Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Dubrovnik Ivan Večerin koji je i organizator večere za medicinske sestre i tehničare 12. svibnja u Sunset Uvali Lapad.

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke