Petak, 01 Rujan 2023 20:07

LUTKARSKA PREDSTAVA ZA NAJMLAĐE PACIJENTE

Ispred Opće bolnice Dubrovnik na vanjskim prostorima Odjela pedijatrije Društvo Naša djeca Blato izvelo je predstavu „Zaljubljeni žabac“ H.C.Andersena u adaptaciji Tigrene Batistić Csik, blatske oftalmologinje koja je kao liječnica dugi niz godina surađivala s Općom bolnicom Dubrovnik.
-"Zaljubljenica sam u lutkarstvo godinama. Već se 15 godina bavim lutkama, još i prije odlaska u mirovinu. Dolazak u Opću bolnicu Dubrovnik nastavak je naše suradnje, što me posebno veseli, jer smo već ranije nastupali u Općoj bolnici Dubrovnik, na Odjelu pedijatrije, kao i u Dubrovačkim dječjim vrtićima."

-"Bilo nam je zadovoljstvo prihvatiti prijedlog Društva Naša djeca Blato, prirediti predstavu za naše najmlađe pacijente i na taj ih način razveseliti. Veselimo se i budućoj suradnji s  njima – istaknuo je ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik izv.prof.prim.dr.sc. Marijo Bekić."

Predsjednica Društva Naša djeca Blato Franciska Jurišić ističe kako društvo postoji već 8 godina kao jedino na otoku Korčuli, ali i cijelom otočkom području juga Hrvatske. Ovaj su put u Dubrovnik došli zahvaljujući projektu Dubrovačko-neretvanske županije.
-"Nastupamo na Malom festivalu lutkarstva u Dubrovniku u sklopu županijskog projekta koji nam je omogućio i nastupe u Korčuli, Lumbardi, Trpnju i Stonu."

Društvo naša djeca Blato jedino je otočko društvo, a u suradnji s Domom za odrasle osobe Blato koji skrbi o osobama s mentalnim teškoćama, izrađuju lutke. Korisnici doma uzgajaju tikve i suše ih, a članovi Društva Naša djeca Blato od njih izrađuju lutke.
Društvo Naša djeca Blato ima 18 članova, a predstavu „Zaljubljeni žabac“ u koreografiji i adaptaciji Tigrene Batistić Csik realizirala su djeca 9-13 godina.

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke