Petak, 17 Studeni 2023 16:20

PILOT PROJEKT PROSPECT - OPĆA BOLNICA DUBROVNIK I KLINIKA ZA PSIHIJATRIJU VRAPČE IZ ZAGREBU U SURADNJI S UDRUGAMA ZA PROMICANJE MENTALNOG ZDRAVLJA

Opća bolnica Dubrovnik i Klinika za psihijatriju Vrapče iz Zagrebu u suradnji s udrugama za promicanje mentalnog zdravlja organizirali su u Dubrovniku edukaciju u sklopu pilot projekta PROSPECT. Dr.Marijana Batković Šošo, psihijatrica i djelatnica odjela za psihijatriju Opće bolnice Dubrovnik je zajedno s mentoricom prof.dr. Slađanom Štrkalj Ivezić iz Klinike za psihijatriju Vrapče te predstavnicima udruga Lukjernica, Svitanje i Feniks organizirala edukaciju za profesionalce u području zaštite mentalnog zdravlja, njihove obitelji i osobe s teškoćama mentalnog zdravlja.

Edukacija je održana pod pokroviteljstvom Europske federacije obitelji osoba s teškoćama mentalnog zdravlja u hotelu Lapad 9.-12.11.2023. Radi se o nastavku radionica iz područja socijalne psihijatrije u kulturi promicanja oporavka i ljudskih prava. PROSPECT program jedinstven je po tome što stvara mogućnosti za otvoreni dijalog, smanjuje društvenu stigmu, osnažuje sve tri skupine sudionika i potiče socijalno uključivanje osoba s problemima mentalnog zdravlja.

Ovaj pilot projekt je prvi put proveden u Hrvatskoj, i to upravo u Dubrovniku, u partnerstvu s udrugama iz Dubrovnika, Zagreba i Splita te prof. Štrkalj Ivezić s Klinike za psihijatriju Vrapče. Trebao bi zaživjeti na razini cijele Hrvatske kao dio akcijskog plana za mentalno zdravlje 2023.-2030. 

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke