Petak, 10 Veljača 2017 21:21

Misno slavlje uoči Svjetskog dana bolesnika

Uoči Svjetskog dana bolesnika, koji se obilježava 11.veljače, u kapelici Opće bolnice Dubrovnik,  dubrovački biskup mons. Mate Uzinić predvodio je misno slavlje uz koncelebraciju bolničkog kapelana don Jerka Ban. Biskup Uzinić je naglasio kako se uz 25. obljetnicu obilježavanja dana bolesnika uvođenjem Marijinog načina pristupa čovjeku, koji je nastavak Isusovog dostojanstvenog i strpljivog pristupa, želi poslati poruka onima koji su bolesni kao i zdravstvenim djelatnicima  koji se brinu za bolesne. Prisjećajući se na bl. Alojza Stepinca, čiji se blagdan obilježava na današnji dan, biskup Uzinić je istaknuo Stepinčevu poruku "Kako dok god opet Kristova ljubav ne obasja naša srca i ludost je pomisliti na bolje dane čovječanstva, ludost je vjerovati u boljeg čovjeka ".
Misnom slavlju uz medicinsko osoblje i bolesnike, prisustvovao je ravnatelj bolnice, doc.dr.sc. Marijo Bekić sa članovima uprave, a na misi su pjevali mladi dominikanski novaci.
Nakon misnog slavlja dubrovački biskup posjetio je bolesnike na Odjelu za palijativnu skrb, te uz riječi ohrabrenja i podrške svima udijelio blagoslov.

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke