Ponedjeljak, 15 Svibanj 2017 12:02

Dubrovačka i vukovarska bolnica potpisale ugovor o suradnji

 DUBROVNIK, 11. svibnja 2017. (Hina) - Ravnateljica vukovarske Opće bolnice Vesna Bosanac i ravnatelj dubrovačke Opće bolnice Marijo Bekić potpisali su u četvrtak u Dubrovniku ugovor o suradnji, a tom prigodom oboje su iskazali ponos zbog dugogodišnjega dobrog odnosa i suradnje.

"Ponosan sam što je prijateljstvo okrunjeno ovom poveljom. U tijeku su pregledi branitelja, a u tome će nam iskustva iz vukovarske bolnice itekako pomoći", rekao je Bekić.  Vesna Bosanac istaknula je kako za Vukovar Dubrovnik nije samo grad prijatelj. "Dubrovnik je puno više od toga. Kad smo se 1991. godine vratili dr. Stijepo Raguž i ostali liječnici, dragovoljci su među prvima došli do nas. Tad su sklopljeni prvi ugovori o prijateljstvu. Moram istaknuti kako nam je župan Dobroslavić uvijek bio prijatelj i pokrovitelj", rekla je Bosanac.  

Na potpisivanju ugovora bili su i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.  "Došao sam prvenstveno zbog proslave Dana županije u petak, no kad sam čuo za potpisivanje ugovora, htio sam doći. Čast mi je što sam nazočio ovom potpisivanju. Ovo je jedinstven događaj gdje su dva grada simbola povezana na jedinstven način. Povijest vas je povezala na tragičan, ali i slavan način", rekao je Jandroković.  Župan Nikola Dobroslavić rekao je kako je Dubrovnik uvijek gajio empatiju prema žrtvi Vukovara. "'Dubrovnik i Vukovar su bili žrtve u velikosrpskoj agresiji. Mi smo uvijek suosjećali sa žrtvom Vukovara, uvijek idemo na obljetnice, ali redovito surađujemo s Vukovarsko-srijemskom županijom. Ova dva kraja su emotivno upućena jedan na drugi i tako će i ostati", rekao je Dobroslavić.

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke