Utorak, 13 Rujan 2016 12:14

Odjel za plastičnu kirurgiju i kirurgiju dojke

__________________________________________________________________________________

Voditelj  odjela 
Prof. prim. dr. sc. Marko Margaritoni, dr.med. specijalist opće kirurgije, subspecijalist plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije
markom@bolnica-du.hr

Glavna sestra  
Ana Margaritoni, dipl.med.sestr.

Djelatnici


U okviru Službe za  kirurške djelatnosti, plastično rekonstrucijska kirurgija je relativno mlada grana, s početkom razvoja 2000.godine. Preseljenjem tadašnjeg Kirurško-traumatološkog odjela u objekt D, u siječnju 2003. godine, prostorno se razdvajaju kirurške specijalnosti pa se, među ostalima, postupno formira i Odsjek plastične kirurgije i kirurgije dojke . Reorganizacijom kirurških službi, u lipnju 2014.godine, Odsjek prerasta u Odjel opće i plastične kirurgije s pet liječnika općih i/ili užih specijalista i specijalizanata, te kvalitetno educiranim medicinskim sestrama.
Današnji odjel ima 11 bolesničkih kreveta s pratećim radnim prostorima  na površini  oko 300  m2, a od 01.srpnja, 2017. god. s novim nazivom  Odjel za plastičnu kirurgiju i kirurgiju dojke. Godišnje se na odjelu izvrši 600-700 bolničkih operacijskih zahvata iz različitih područja plastično-rekonstrukcijske i estetske kirurgije, i to pretežno elektivnih. Ambulanta za plastičnu kirurgiju i kirurgiju dojke  godišnje pruža oko 7000 usluga (pregledi, konzultacije, prevoji, ambulanti zahvati). 
U sklopu odjela  više od 15 godina formiran je Onkološki multidisciplinarni tim s pridruženim specijalistima odgovarajućih struka i redovitim tjednim sastankom . Liječnici odjela sudjeluju  u  stručnom, znanstvenom i nastavnom radu u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku, Splitu i Zagrebu. Organiziranjem te sudjelovanjem na  domaćim i međunarodnim kongresima i simpozijima, predstavlja važan dio naše djelatnosti u pogledu razvoja struke. Odjel je nositelj organizacije šest domaćih i međunarodnih kongresa, tri međunarodna simpozija i više od 10 tečajeva i radionica.


DIJAGNOSTIČKI, TERAPIJSKI I OPERACIJSKI POSTUPCI

Kontakt: Odjel +385(0) 20 431857

___________________________________________________________________________________

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke