Srijeda, 31 Svibanj 2017 09:20

OB Dubrovnik: Obilježen službeni početak rada MR pod anestezijom

U prostorijama Odjela za radiologiju, jučer je obilježen službeni početak rada dijagnostičke pretrage  magnetske rezonance pod anestezijom. S obzirom da su nastojanja dubrovačke bolnice usmjerena prema praćenju trendova i novih pristupa u medicini, ovo je jedna u nizu metoda kojom želimo pridonijeti u podizanju i kvaliteti pružanja usluga građanima.
Anesteziološki aparat koji je prilagođen okruženju magnetske rezonance, namijenjen je skupinama pacijenata koji pretragu ne mogu obaviti u budnom stanju. Vrijednost aparata iznosi milijun kuna, a u našu bolnicu stigao je zahvaljujući suradnji s KBC-om Split.

Óvim ulaganjem, OB Dubrovnik olakšat će preglede djece, osoba s teškoćma u razvoju i onih koji imaju strah od zatvorenog prostora. Dosad nismo imali uvjete za takvu pretragu. Nabavili smo izrazito skup uređaj otporan na magnetska zračenja, tako da sada svi pacijenti u Dubrovniku mogu na MR, izjavio je ravnatelj bolnice docent Marijo Bekić, te naglasio, da se dubrovačka bolnica može pohvaliti kraćim listama čekanja od državnog prosjeka, gdje se hitni slučajevi za pretragu MR obave u roku deset dana.

Voditeljica Odjela za anesteziju i intezivno liječenje, doktorica Marija Doršner kazala je, da su  dosad  pacijenti navedenih skupina na pretragu morali u Split, a svakog mjeseca nekoliko djece je ranije upućivano s pedijatrijskog odjela, te kako su takve okolnosti osobito teško padale pacijentima s teskoćama u razvoju i njihovim obiteljima.

Ovaj uređaj značajno  pridonosi dijagnostičkim mogućnostima radiološkog odjela jer obuhvaća populaciju koju dosad nismo mogli pregledati magnetskom rezonancom, a to su prije svega djeca i starija populacija, osobe koje su psihomotorno nemirne ili s psihoorganskim promjenama - rekla je voditeljica Odjela za radiologiju, dr.sc. Vilma Kosović, te pritom pozvala županijske i gradske vlasti da podupiru nastojanja dubrovačke bolnice u boljem opremanju odjela.

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke