Utorak, 04 Srpanj 2017 09:50

Opća bolnica Dubrovnik korak do otvaranja Dnevne bolnice u Metkoviću

Opća bolnica Dubrovnik korak do otvaranja Dnevne bolnice u Metkoviću Dupress

Upravno vijeće OB Dubrovnik krajem svibnja donijelo je odluku o otvaranju podružnice Dnevne bolnice u Metkoviću. U podružnici se planira otvoriti Odsjek interne medicine - kardiologija i nefrologija, kao i Odsjeci  pedijatrija, otorinolaringologija, ortopedija i traumatologija, oftalmologija, urologija, neurologija, psihijatrija i kirurgija koji će funkcionirati u sklopu standarda Dnevne bolnice.

Uz suglasnost Ministarstva zdravstva potrebna sredstva za osnivanje podružnice osigurat će se u proračunu Dubrovačko - neretvanske županije i Opće bolnice Dubrovnik. Suglasnost za početak realizacije projekta  očekuje se na prvoj sjednici novog saziva Županijske skupštine.
"Zbog nužnosti osamostaljenja rada medicinskih stručno-ustrojstvenih jedinica na lokaciji Metković i racionalnijeg poslovanja ustanove u cjelini, a sve s ciljem osiguranjem stabilnosti poslovanja i onemogućavanja stvaranja novih gubitaka potrebno je osnovati Podružnicu Opće bolnice Dubrovnik - Dnevnu bolnicu Metković. Povećat će se kvaliteta i dostupnost zdravstvene usluge na području Doline Neretve i smanjit će se troškovi tih usluga." - napisao je ravnatelj OB Dubrovnik docent  Marijo Bekić u svojem obrazloženju koje će se naći pred županijskim vijećnicima na sjednici u petak.

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke