Petak, 07 Srpanj 2017 07:11

MEDICINA I UMJETNOST: Umjetnici darovali slike dubrovačkoj bolnici

Udruga dubrovačkih likovnih umjetnika donirala je Općoj bolnici Dubrovnik 10 slika koje će od danas krasiti zidove bolnice, a s ciljem uljepšavanja boravka pacijentima, gostima, a i osoblju bolnice. Ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić zahvalio je pokretaču ove inicijative Nikši Benderu i Udruzi dubrovačkih likovnih umjetnika što su smogli sredstava, snage i vremena da bolnici daju jednu ovako lijepu donaciju.

"Naša bolnica dijeli tekovine grada, u ovom slučaju lijepu tekovinu kulture. Zato moramo obratiti pozornost da ne pružamo u bolnici samo zdravstvene usluge, već da svakodnevnim ophođenjem prema pacijentima i našim gostima damo jednu dozu kulture. Ove će slike resiti naše zidove da svi naši gosti znaju da su u Dubrovniku, da bolnica ima dašak tog grada", naglasio je ravnatelj Bekić.

Predsjednik Udruge dubrovačkih likovnih umjetnika Valter Kožul istaknuo je kako u radu udruge sudjeluje tek 25 članova, da postoje više od 30 godina, da dosta rade i sudjeluju u organizaciji brojnih likovnih kolonija."Dosta radimo i naš rad donosi rezultate pa je tako naša Udruga u zadnjih desetak godina dobila barem tri nagrade kao najbolja udruga u Hrvatskoj na Hrvatskom saboru kulture, mjestu gdje se skupljaju neprofesionalni umjetnici i stvaratelji na području likovne kulture među kojima se biraju najbolji. Ovom donacijom cilj nam je bio doprinijeti da dodatno uljepšamo prostor bolnice da on bude ugodan i za djelatnike i za pacijente. Mislim da imamo dodirne točke, a to su ljubav prema svome poslu i želja da udovoljimo i učinimo ugodniji život drugoj strani. Mislim da bi se ovakve akcije mogle nastaviti i ubuduće", kazao je Kožul.

Pokretač ove donacije Dubrovčanin je Nikša Bender.
"Pošto sam zadnje vrijeme često u bolnici predložio sam prijateljima iz Udruge da poklonimo slike koje su stvarno vrijedne pažnje i da svi zajedno u njima uživamo. Nisam slikar, ali pomažem u organiziranju likovnih kolonija i drago mi je da se družim s ovim darovitim, krasnim, maštovitim ljudima", istaknuo je Bender
Izvor: Nportal

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke