Petak, 28 Srpanj 2017 11:04

"Crveni nosovi" razveselili najmlađe pacijente

"Crveni nosovi" razveselili najmlađe pacijente Dubrovački dnevnik

Danas je na Odjelu pedijatrije organiziran posjet "Crvenih nosova- klaunova" koji su izveli performans i na taj način razveselili  naše male pacijente sa željom da im uljepšaju boravak u bolnici. Inače udruga "Crveni nosevi"redovito posjećuje bolnice , no ovo je bila jedna posebna posjeta, prilikom koje su profesionalni umjetnici pokazali kako umjetnost može pozitivno utjecati na okruženje u kojem borave djeca u bolnici. Ovom prilikom djecu su posjetili renomirani glumci koji će sudjelovati na ovogodišnjim Ljetnim igrama, a to su Bojana Gregorić, Amar Bukvić, Damir Lončar i Robert Bošković u suradnji s umjetnicom Marinom Bažulić.

Direktorica udruge Mladenka Majerić izjavila je kako je ovo prije svega misija humanog karaktera, te napomenula da "kluanovi" prolaze intezivan trening edukacije, s obzirom na to da njihova posjeta djeci nije najavljena već je upriličena kao iznenađenje. Zbog toga je važno da su izvođaći dobro educirani i pipremljeni za susret s djecom.

„Klaunovi doktori su sjajna ideja, jako značajna za djecu u bolnici. Psihosocijalni pristup je individualiziran prema svakom djetetu s obzirom na njegovu dob i opće stanje zdravlja. Klaunovi su tu kako bi pomogli djeci lakše prebroditi uvijek neugodan boravak u bolnici, bez obzira na dobro funkcioniranje odjela,“ naglasio je ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik, doc.dr.sc Marijo Bekić.

Prvi put ovaj projekt organiziran je 2006. godine u Hrvatskoj, a djeca Odjela za pedijatriju dubrovačke bolnice prvi su imali čast upoznati se s "Crvenim nosovima".

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke