Ponedjeljak, 02 Listopad 2017 07:56

Obilježen Svjetski dan srca

Djelatnici kardiološkog odjela OB Dubrovnik u petak 29. rujna, 2017.  prigodnom akcijom obilježili su Svjetski dan srca. Ove godine pod nazivom "Podijelite energiju" upriličeno je mjerenje krvnog tlaka građanima, kao i stručni savjeti liječnika kardiologa, u zgradi DOC-a. 

Voditelj kadiološkog odjela,  dr. med. Jerko Ferri Certić naglasio je važnost zdrave prehrane kao i  fizičku aktivnost  uz redovitu kontrolu te reguliranje krvog tlaka i šećera kao bitne preduvjete za zdravlje srca. 
"Hrvatsko kardiološko društvo kao perjanica hrvatske medicine na poseban način obilježava Svjetski dan srca. Kardiologija je kao struka iznimno napredovala u intervencijama, elektrofiziologiji i time pratimo svjetske trendove. Međutim, nismo zadovoljni preventivom jer sve mlađi ljudi dolaze u našu koronarnu jedinicu i na tom polju moramo jako puno učiniti, a u tom je smislu i današnja akcija. Svakodnevno na kardiologiji radimo velik posao, Dubrovnik je dislociran, udaljen od centara i jako je važno da imamo jako dobro organiziranu kardiologiju", istaknuo je dr. Ferri Certić. 

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke