Ponedjeljak, 09 Listopad 2017 11:25

Prvi hrvatski audiološki kongres u Dubrovniku

U Dubrovniku se od 5. do 8. listopada u hotelu Palace održao Prvi hrvatski audiološki kongres s međunarodnim sudjelovanjem koji je okupio eminentne stručnjake iz 13 zemalja. Inače je to ujedno prvi takav kongres na ovim prostorima na kome su se predstavili najnoviji trendovi iz područja audiologije.

Svečanom otvaranju kongresa prisustvovali su gradonačelink Mato Franković, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik doc.dr.sc. Marijo Bekić, te predsjednik kongresa prof.dr.sc Robert Trotić s KBC "Sestre milosrdnice" iz Zagreba.

"Jako smo ponosni da se ovaj kongres održava baš u Dubrovniku. Naime, tradicija dubrovačke otorinolaringologije je dugačka, samostalni odjel u Dubrovniku osnovan je 1945. i dan danas ima jednu subspecijalisticu - audiologicu i još jednog specijalista koji će uskoro postati također subspecijalist audiologije. To je za županijsku bolnicu poput Opće bolnice Dubrovnik izuzetno velik uspjeh. Na ovom kongresu sudjeluje 170 ljudi što je iznad naših očekivanja jer Hrvatsko društvo za audiologiju i fonijatriju broji 93 člana. Na kongresu će se predstaviti najnovije spoznaje s područja audiologije. Eminentni svjetski stručnjaci iz 13 zemalja u obliku panela i radionica omogućit će našim stručnjacima da saznaju iz prve ruke što je novo u hrvatskoj audiologiji", istaknuo je predsjednik kongresa prof. dr. sc. Robert Trotić .
 

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik istaknuo je značaj kongresa za sve liječnike koji se u dubrovačkoj bolnici bave ovom granom medicine.

"Naši liječnici na kongresu će saznati svjetske i hrvatske trendove kao i ono što mi možemo ponuditi pacijentima kroz unaprjeđenje rada bolnice. Kroz natječaj za dnevnu bolnicu planiramo cijeli niz sadržaja iz ovog područja tako da se nadam da će naši sugrađani kroz dvije godine imati mogućnost uživanja u najmodernijoj usluzi po pitanju otorinolaringologije", naglasio je ravnatelj doc.dr.sc. Bekić.

Gradonačelnik Mato Franković kazao je kako je Dubrovnik izvrsna destinacija za sve kongrese.

- Dobro je da se ovakvi kongresi održavaju u Dubrovniku, poput nedavnog kongresa geologa, a sad se najavljuje i kongres nobelovaca. Ovo je važno i za promicanje svih novih tehnologija u medicini, ali i za promicanje Dubrovnika kao turističke i kongresne destinacije - rekao je Franković.

Kongres je održan u organizaciji Hrvatskog društva za audiologiju i fonijatriju - Hrvatskog liječničkog zbora.
Konceptom u nizu audioloških tečajeva, panel diskusija, pozvanih predavanja i poster prezentacija obuhvaćene su aktualnosti iz audiologije, vestibulologije, otoneurologije i otologije.

 

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke