Ponedjeljak, 09 Listopad 2017 11:32

OB Dubrovnik odlikovana Poveljom Hrvatskog liječničkog zbora

Na svečanoj dodjeli odličja Hrvatskog liječničkog zbora održanoj 07. listopada 2017. na kojoj su se okupili mnogobrojni ugledni liječnici, članovi Hrvatskog liječničkog zbora kao i ostali uglednici, Opća bolnica Dubrovnik odlikovana je Poveljom u znak priznanja za osobit doprinos Zboru, medicinskoj znanosti i zdravstvu u Republici Hrvatskoj.

Tom se prigodnom prisutnima s riječima punih hvale obratio prof. dr.sc. Željko Krznarić, predsjednik Hrvatskog liječničkog zbora, te svim časnim dobitnicima odličja zahvalio  za sve što su učnili za naš narod u području zdravstvene zaštite i brige za one najpotrebitije.
Hrvatski liječnički zbor nastavlja kontinuitet aktivnog rada i zalaganja već 143. godinu, a 2017. godina je ujedno i godina u kojoj se bilježi 140. obljetnica izlaženja časopisa Liječnički vjesnik, službenog glasila Hrvatskog liječničkog zbora.

Nakon pozdravnog govora prof. dr. sc. Željka Krznarića, dr. Petar Matijašević, predsjednik Povjerenstva za odličja HLZ-a ukratko je predstavio članove Povjerenstva te objasnio proceduru nominacije i odabira dobitnika odličja. Za 2016. godinu su ukupno dodijeljena 102 odličja Hrvatskog liječničkog zbora, od toga 9 odličja začasnog članstva te 14 nagrada Ladislav Rakovac. Za navedena odličja dodjeljuje se i plaketa Hrvatskog liječničkog zbora.

 

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke