Srijeda, 25 Listopad 2017 06:44

OB Dubrovnik : Promicanje ravnopravnosti spolova i zabrana diskriminacije

Jučer je u Plavoj sali OB Dubrovnik održan seminar na temu "Promicanje ravnopravnosti spolova i zabrana diskriminacije". Seminar se održao u okviru operativnog programa "Konkurentnost i kohezija" prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz EU fondova u financijskom razdoblju 2014 - 2020. Opća bolnica Dubrovnik dobitnik je bespovratnih sredstava za adaptaciju Objedinjenoh hitnog bolničkog prijama te je prema spomenutom ugovoru obavezna poštovati zadane smjernice projektnog prijedloga programa. 

Predavanje je održala predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Dubrovačko neretvanske županije, Nina Skurić, a uvodnim riječima  prisutnima se obratio mag.ing.mech Darko Katić, član projektnog tima.
U izlaganju predsjednica Nina Skurić naglasila je važnost podizanja svijesti o ravnopravnosti spolova na radnom mjestu, a i šire u zajednici s posebnim osvrtom na rodne manjine, rodne tranzicije i spolnu orijentaciju. Usmjerenost javnih politika na oba spola pokazatelj je vjerodostojnosti i odgovornosti kao i ulaganje u ravnopravnost spolova koje donosi rezultate napretka društva u budućnosti, istaknula u svom izlaganju predsjednica Skurić.

Nakon predavanja svi sudionici imali su priliku poslužiti se kavom i kroasanima. 

 

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke