Ponedjeljak, 06 Studeni 2017 07:28

Pripadnici 145. brigade HV-a, poklonili se ispred spomen ploče Ratne bolnice Dubrovnik

Povodom svečanog obilježavanja 25. obljetnice vojno redarstvenih operacija "Oslobađanje juga Hrvatske", koji se ove godine proslavio svečanim mimohodom i postrojavanjem postrojba Hrvatske vojske po uzoru na postrojavanje 29. listopada 1992. godine kada je oslobođeno dubrovačko područje.

Nakon prigodnog programa predstavnici postrojbi 145. brigade HV-a, koji su u vrijeme ratnih događanja osobno sudjelovali u obrani našega grada, došli su se pokloniti ispred spomen ploče dubrovačke bolnice, koja je postavljena u spomen svim djelatnicima Ratne bolnice . Naime jedan od predstavnika 145. brigade je ranjen na dubrovačkom bojištu prije 25 godina i ovom se prilikom prvi put  susreo s našim djelatnikom bacc. fizioterapije Mirsadom Džanovićem, koji se u to vrijeme  zatekao kao djelatnik u Ratnoj ambulati Mokošica, te je nastradalom Vladu Krošl pružio prvu pomoć, nakon koje je prebačen na daljnje liječenje u bolnicu.

Ova ljudska priča je susret prepun emocija i sjećanja koje čovjek nosi u svom srcu do kraja života, kazao je Mirsad Džanović.
 

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke