Ponedjeljak, 06 Studeni 2017 18:44

Zračna luka donirala rashladni agregat Općoj bolnici Dubrovnik

Zračna luka donirala rashladni agregat Općoj bolnici Dubrovnik Dubrovackidnevnik.rtl.hr

U Općoj bolnici Dubrovnik danas je obavljena primopredaja velike, i za sve korisnike bolnice važne, donacije. Direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić s ravnateljem bolnice Marijom Bekićem potpisao je ugovor o donaciji rashladnog agregat, koji će pomoći u rješavanju problema hlađenja u objektu A, a koji je van funkcije skoro 10 godina. Javnosti je ovom prigodom predstavljen i novi ultrazvučni instrument za minimalne invazivne zahvate koji je kupljen donacijom od 300 tisuća kuna, koji je donirala upravo Zračna luka Dubrovnik, prošle godine. 

Činjenica je da zbog kvara rashladnog sustava u objektu A Opće bolnice Dubrovnik liječnici, pogotovo tijekom ljetnih žega rade u gotovo nemogućim uvjetima, a pacijenti su se do sada, liječili u istim uvjetima. Ova vrijedna donacija Zračne luke znači da se tijekom ljetnih mjeseci, liječnici, sestre i pacijenit neće preznojavati na odjelima Pedijatrije, Ginekologije, Oftalmologije, Neurologije i Psihijatrije.

Ravnatelj bolnice Mario Bekić zahvalio je Toliću i svim djelatnicima Zračne luke na vrijednim donacijama te istaknuo kako će novi ultrazvučni uređaj omogućiti brojne zahvate i proširenu djelatnost u dubrovačkoj bolnici zbog kojih su mnogi pacijenti do sada morali ići u Zagreb, a novi agregat poboljšati uvjere rada i liječenja na spomenutim odjelima.

Direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić istaknuo je kako je tekuća godina još jedna rekordna godina u poslovanju Zračne luke te da ovom donacijom žele pokazati kako uspješni gospodarski subjekti mogu pomoći hrvatskom zdravstvu te potaknuti i druge da donacijama unaprijede standard liječenja u jedinoj županijskoj bolnici.

"Zračna luka kao vodeće poduzeće na ovom području mora i želi davati na ovakav način. Riječ je o poziciji društvene odgovornosti i davanju obola da svi stanovnici imaju kvalitetnu medicinsku uslugu", istaknuo je Tolić.

Neurokirurg u OB Dubrovnik profesor Vladimir Lupret istaknuo je kako novi ultrazvučni uređaj mogu koristiti razni specijalisti u bolnici.

"Riječ je o multifunkcionalnom uređaju i uvijek kada tražimo donaciju trudimo se da ona bude višestruko obuhvaćena, a da pridonosi kvalitetnijem pružanju zdravstvenih usluga koje su prema mojoj procjeni u dubrovačkoj bolnici na zavidnom nivou iako ljudi ponekad percipiraju drugačije", kazao je profesor Lupret.

Direktor tehnike i inženjeringa Zračne luke Dubrovnik Tomislav Macan i voditelj Odjela tehničkih poslova OB Dubrovnik Darko Katić dogovorili su i tehnički odradili proces zamjenu rashladnog uređaja, koji je Zračna luka donirala bolnici, prenosi Dubrovniknet team.

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke