Četvrtak, 27 Prosinac 2018 09:44

Donacijom obitelji Andrić Opća bolnica Dubrovnik bogatija za dva nova CTG uređaja

Donacijom obitelji Andrić Opća bolnica Dubrovnik bogatija za dva nova CTG uređaja Goran Mratinović

U Općoj bolnici Dubrovnik jutros je izvršena primopredaja dva nova CTG uređaja. Uređaji su donacija bračnog para Andrić, a sredstva za kupnju prikupljena su dobrotvornom akcijom koja je održana u konobi Veranda. Mirko i Maja Andrić uložili su nesebičan trud u organizaciji ove humane akcije spremajući jela u konobi 24 sata te na taj način prikupljali donacije. Dva nova CTG uređaja namijenjena su Odjelu za ginekologiju i optetriciju od kojih je jedan specijaliziran za monitoring otukucaja blizanaca. 

Ravnatelj bolnice doc.prim.dr.sc. Marijo Bekić zahvalio se obitelji Andrić, dodavši kako su u tijeku još dvije humanitarne akcije za Bolnicu, jedna "Dubrovačkih mama" u kojoj se prikupljaju sredstva za opremanje senzorne sobe i neurofeedback aparata za Polikliniku za mentalno zdravlje djece, a druga se odnosi na sutrašnji koncert klapa u organizaciji Župe sv. Mihajla gdje će se skupljati sredstva za kirurški instrumentarij. 

"To su dva CTG uređaja koji služe za monitoriranje fetalnih kucaja u trudnoći i porođaju. Imamo nekoliko takvih uređaja, ali su već poprilično dugo vremena u upotrebi i često se kvare," kazao je dr. Ilija Krmek, voditelj Odjela ginekologije. 

Mirko Andrić je kazao kako je njegova supruga dva puta bila u dubrovačkoj rađaonici te da je tako došla na ideju da se nešto dobro napravi za rodilište i bolnicu. Kazao je kako je bilo dosta posla oko akcije i zahvalio rodbini i prijateljima, koji su im pomagali u restoranu tijekom 24 sata kuhanja, a osobito onima koji su sudjelovali i donirali za uređaj. Naglasio je kako je ovo samo početak, jer on i njegova supruga ne namjeravaju stati na ovom i već smišljaju akciju.


Marko Pribić iz tvrtke Medical Centar naglasio je kako bolnica dosad nije imala uređaj za praćenje pulsa blizanaca odvojeno, a kako se i to sada mijenja. 
"Uređaji su vrhunske njemačke kvalitete. Jedan od dva uređaja je namijenjen trudnicama koje nose blizance jer ima dvije sonde kako bi se pratila dva pulsa. S uređajima imamo odlična iskustva i mislimo kako će puno pomoći bolnici," kazao je.

 

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke