Srijeda, 13 Ožujak 2019 09:12

Primarius Ante Melada u timu dubrovačke neurokirurgije

Primarius Ante Melada u timu dubrovačke neurokirurgije Božo Radić / Hanza Media

Dubrovačka neurokirurgija odnedavno radi u nikad jačem sastavu. Uz prof.dr.sc. Velimira Lupreta, koji već godinama vodi Odjel, nova kadrovska pojačanja su prim.dr.Ante Melada koji je u dubrovačku bolnicu došao s Rebra te dr. sc Ines Trninić, jedna od svega pet neurokirurginja u Hrvatskoj koja se u dubrovačku bolnicu vratila sa specijalizacije iz Zagreba. Zadovoljstvo dolaskom novih neurokirurga u Dubrovnik izražava i savjetnik ravnatelja za stručna pitanja dr.sc. prof. Velimir Lupret.

Konačno se neurokirurgija u Dubrovniku popunjava. U vrijeme nedostatka liječnika, iznimno je važno da se u dubrovačkoj bolnici vidi perspektiva i pozitiva. Dolaskom primarijusa Melade s Rebra i povratkom u dubrovačku bolnicu nakon specijalizacije mlade neurokirurginje Trninić mogu sa sigurnošću reći da imamo pristojan neurokirurški tim u Općoj bolnici u Dubrovniku – zadovoljan je prof. Lupret.
 
Sedam godina uzleta

Prije mjesec dana u dubrovačku bolnicu došao je raditi i ugledni hrvatski neurokirurg prim.dr. Ante Melada, nakon dugogodišnjeg rada u bolnici Rebro u timu profesora Josipa Paladina.

- Završio sam svoju karijeru na Rebru i hvala Bogu, mirne duše sam pošao jer su iza mene ostale mlađe educirane kolege. Moja misija na Rebru je završila i pripremao sam se za umirovljeničke dane s tim da se kirurg ne može nikada umiroviti. Onda je došao 'glas s neba'. Pitali su me iz dubrovačke bolnice hoću li doći. Odmah sam odgovorio – hoću. Nisam ni trenutak razmišljao, pogotovo jer nisam došao u nepoznato – kaže primarijus Melada. Podsjeća da je u dubrovačku bolnicu počeo dolaziti još prije 15 godina.
Izvor: Dubrovački vjesnik 

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke