Ponedjeljak, 26 Rujan 2016 07:49

Koncert za kupnju FIBROSCANA

U sklopu programa Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, pijanistica Naira Asatrian sinoć je u atriju Kneževa dvora održala humanitarni koncert za kupnju ultrazvučnog uređaja FIBROSCAN koji će se donirati za potrebe Infetološkog odjela Opće bolnice Dubrovnik. Gost večeri bio je renomirani američki pijanist James Dick. Prihod od koncerta iznosi 11 050 kuna.

FIBROSCAN je ultrazvučni uređaj koji prilikom pregleda na bezbolan način mjeri elastičnost i utvrđuje stupanj oštećenja jetre. Uređaj je prvi put u Hrvatskoj predstavljen 2009. godine zahvaljujući udruzi Hepatos te je izazvao veliko zanimanje kod pacijenata i stručnjaka iz područja  hepatologije  i infektologije.

Kupnjom Fibroscan uređaja želimo  doprinijeti jednakim uvjetima dijagnosticiranja i liječenja našim sugrađanima kao u ostalim centrima gdje se spomenuti aparat koristi. Novčani ček sa spomenutim iznosom preuzeo je  ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik,  doc.dr.sc. Marijo Bekić te se u ime bolnice zahvaljuje svim sudionicima  na doniranim sredstvima.

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke