Četvrtak, 12 Prosinac 2019 19:10

Potpisan sporazum o suradnji Medicinskog fakulteta u Splitu s OB Dubrovnik

Stjepan Đuričić dr. med. spec. infektolog;  doc. prim. dr. sc. Marijo Bekić;  prof. dr. sc. Zoran Đogaš Stjepan Đuričić dr. med. spec. infektolog; doc. prim. dr. sc. Marijo Bekić; prof. dr. sc. Zoran Đogaš izvor: hrt.hr

Ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik doc.prim.dr.sc. Marijo Bekić sa svojim suradnicima jučer je potpisao sporazum s Medicinskim fakultetom u Splitu.

Uz Opću bolnicu Dubrovnik suradnju su skolpile OB Zadar, OB Šibenik i KBC Split. Potpisivanjem ovog sporazuma ojačala se povezanost između navedenih bolnica i splitskog Medicinskog fakulteta, što znači da će sve one sadržaje koje ove četiri bolnice imaju, studenti moći vidjeti, kao i one koji su vezani za terensku praksu na bolji i sustavniji način nego je bilo do sada.
 

Opća bolnica Dubrovnik ne ulaže samo u infrastrukturu, ulaže i u uvjete rada svojih djelatnika, pogotovo liječnika, a ovom suradnjom žele dati mogućnost svim svojim djelatnicima koji to žele da se uključe u rad fakulteta u Splitu kroz seminare, pisanje znanstvenih radova, ali i sudjelovanje na konferencijama.

"Povezivanje sa Splitom i to ne samo sa KBC-om već i s Medicinskim fakultetom smo postavili kao prioritet. Jedan ugovor je već potpisan ovog ljeta i radujem se da je Split postao taj centar koji će okupljati dalmatinske bolnice. To će dati mogućnost našim mladim kolegama, ali i postojećim jednu motivaciju za ostanak u Dubrovniku kroz znanstvenu djelatnost. Već smo i prije bili znanstvena nastavna baza sa Sveučilištem u Dubrovniku, a ovo je samo još jedan dodatni poticaj", rekao je ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik doc.prim.dr.sc. Marijo Bekić.

tekst: splitskidnevnik.rtl.hr
Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke