Utorak, 13 Rujan 2016 11:59

Objedinjeni hitni bolnički prijam

Voditelj odjela
Prim. Mario Wokaunn, dr. med.
Liječnik specijalist opće kirurgije, subspec. abdominalne (digestivne) kirugije
mariow@bolnica-du.hr
Glavni tehničar
Davor Raguž, bacc. med. techn.
davorr@bolnica-du.hr

NOVI OBJEDINJENI HITNI BOLNIČKI PRIJAM

POVIJESNI PRIKAZ

Hitni prijam, izvornog naziva "Ambulanta za hitni prijam i upis bolesnika" osnovan je 13.03.1995 godine. S radom je počeo 01.04.1995 godine u prostoru Opće bolnice, bivši prostor koji je koristila Služba hitne pomoći. Djelatnici Hitne prijamne ambulante i upisa bolesnika raspoređeni su  na određeno vrijeme s drugih odjela i odradili su najveći dio posla kako u organizacijskom tako i u redovnom radnom vremenu, skrbeći o bolesnicima koji su na hitan prijam dolazili osobno, u pratnji rodbine, dovoženi kolima hitne pomoći ili sanitetskog prijevoza s područja cijele županije Dubrovačko - neretvanske i iz susjedne republike BiH.  Kroz određeni vremenski period postignuta je puna ekipiranost medicinskih sestara i tehničara te opremljenost prostora suvremenim pomagalima i opremom. Stručnu  nadgradnju u radu ambulante pružali su svi liječnici specijalisti Opće bolnice, a nakon redovnog radnog vremena u Hitnoj prijamnoj ambulanti radili su dežurni liječnici Opće bolnice. U 2002 .godini Hitna prijamna ambulanta seli u novo izgrađene prostore, u sklopu preseljenja zajedno sa Službom hitne medicinske pomoći, koja je i nakon odvajanja  1995. godine egzistirala u prostoru Opće bolnice. Preseljenjem Hitne medicinske pomoći u nove prostore, Hitna prijamna ambulanta prelazi u prostore koje koristi i danas. 
 

O NAMA DANAS 

Objedinjeni hitni bolnički prijam - Centar hitne medicine je organiziran kao jedinstveno ulazno mjesto u bolnicu za hitne slučajeve.
Hitna medicina je specijalnost u kojoj se zbrinjavaju akutno bolesne i/ili ozlijeđene osobe koje trebaju neodgodivu medicinsku pomoć. Hitna medicina temelji se na znanjima i vještinama u dijagnozi i liječenju akutnih i hitnih bolesti i ozljeda svih dobnih skupina. Hitna medicina je struka koja zahtijeva kompleksno znanje i vladanje naprednim vještinama, poput otvaranja i/ili održavanja dišnog puta (područje anesteziologije), zbrinjavanja rana (područje kirurgije) i/ili zbrinjavanja prijeloma (područje ortopedije), zbrinjavanja srčanog zastoja (područje interne medicine), pa do odstranjivanja stranog tijela u dišnom putu i zaustavljanja krvarenja iz nosa (područje ORL) ili vođenja poroda (područje porodiljstva). Nužne su i odgovarajuće psihofizičke predispozicije i sposobnost dobrog podnošenja stresa u neočekivanim situacijama i teškim prizorima.
Hitni bolnički prijam  OB Dubrovnik pokriva sve specijalističke struke osim pedijatrije i  ginekologije.
Radno vrijeme je svakim danom od 00-24 sata. Pacijenti se primaju na liječenje upućeni od liječnika obiteljske medicine, transportirani od strane Hitne medicinske pomoći ili se mogu javit bez uputnice, izravno zatražiti pomoć.
 

Odjel +385 (0)20 431-649
DJELATNICI

 

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke