Četvrtak, 24 Studeni 2016 21:58

ODJEL ZA PALIJATIVNU SKRB

VODITELJ ODJELA
Prim. mr. Srećko Ljubičić, dr. med. specijalist anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja, subspec. intenzivne medicine
E-mail: sreckol@bolnica-du.hr
GLAVNA SESTRA
Kate Šutalo, bacc. med. techn.
E-mail: kates@bolnica-du.hr
KONTAKT
Odjel: +385 (020) 431-540

UKRATKO O ODJELU
Odjel za palijativnu skrb je relativno mladi odjel koji je s radom počeo 28. 04. 2014. godine. Cilj palijative skrbi je smanjiti bol i neugodne simptome bolesti kod bolesnika, koji se nalaze u posljednjem stadiju neizlječivih bolesti, kao i kod bolesnika s teškim kroničnim bolestima te im osigurati i pružiti kvalitetniji život.

Pored medicinskog osoblja u skrb o pacijentu svakodnevno je uključen duhovnik, te po potrebi psiholog i socijalni radnik.

Palijativna skrb je isključivo usmjerena na ublažavanje tegoba, nastalih kao posljedica kronično uznapredovalih bolesti, stoga je važno naglasiti pacijentu i/ili pravnom zastupniku  da se na adekvatan način informiraju o ulozi palijativne skrb koja se ne odnosi na daljnje postupke  liječenja. Izabrani ili nadležni liječnik, pacijenta i/ili zakonskog zastupnika informira o prirodi bolesti, prognozi i daljnjim predloženim postupcima skrbi za pacijenta. Kapacitetni smještaj odjela raspolaže s 13 kreveta. Posjete pacijentima su dozvoljene 24 sata.

 

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke