Utorak, 13 Rujan 2016 11:59

Objedinjeni hitni bolnički prijam - Centar hitne medicine

Voditelj odjela
Prim. Mario Wokaunn, dr. med. specijalist opće kirurgije, subspec. abdominalne (digestivne) kirugije
mariow@bolnica-du.hr

Glavni tehničar
Davor Raguž, bacc. med. techn.
davorr@bolnica-du.hr

Specijalizant
Marko Marinović, dr. med. specijalizant hitne medicine

Voditelj tima - voditelj smjene
Tea Miljan, bacc. med. techn.
Katica Pajićbacc. med. techn.
Ana Radetićdipl. med. techn.
Dijana Zucalobacc. med. techn.
Nikoleta Miljević, bacc. med. techn.

Medicinske sestre/tehničari

Tea Miljan, bacc. med. techn.
Mario Asić, med. techn.
Lukša Bezek, med. techn.
Zdenko Bičanić, med. techn.
Leo Bongi, med. techn.
Maja Kitarović, med. techn.
Ana Kristić, med. techn.
Linda Krmek, med. techn.
Antonia Krstičević, med. techn.
Iris Kurtović, bacc. med. techn.
Ana Matušić, med. techn.
Antonia Matušić, bacc. med. techn.
Darko Mihović, bacc. med. techn.

Nikoleta Miljević, bacc. med. techn.
Katica Pajić, bacc. med. techn.
Ana Radetić, dipl. med. techn.
Davor Raguž, bacc. med. techn.
Antonia Raič, med. techn.
Žarko Savanović, med. techn.
Jelena Šmanjak, med. techn.
Borna Špaleta, med. techn.
Anđela Tošić, med. techn.
Petra Vezilić, med. techn.
Dijana Zucalo, bacc. med. techn.
Luka Mijić, med. techn.

 

NOVI OBJEDINJENI HITNI BOLNIČKI PRIJAM - EU FONDOVI

Povijesni prikaz

Hitni prijam, izvornog naziva "Ambulanta za hitni prijam i upis bolesnika" osnovan je 13.03.1995 godine. S radom je počeo 01.04.1995 godine u prostoru Opće bolnice, bivši prostor koji je koristila Služba hitne pomoći. Djelatnici Hitne prijamne ambulante i upisa bolesnika raspoređeni su  na određeno vrijeme s drugih odjela i odradili su najveći dio posla kako u organizacijskom tako i u redovnom radnom vremenu, skrbeći o bolesnicima koji su na hitan prijam dolazili osobno, u pratnji rodbine, dovoženi kolima hitne pomoći ili sanitetskog prijevoza s područja cijele županije Dubrovačko - neretvanske i iz susjedne republike BiH.  Kroz određeni vremenski period postignuta je puna ekipiranost medicinskih sestara i tehničara te opremljenost prostora suvremenim pomagalima i opremom. Stručnu  nadgradnju u radu ambulante pružali su svi liječnici specijalisti Opće bolnice, a nakon redovnog radnog vremena u Hitnoj prijamnoj ambulanti radili su dežurni liječnici Opće bolnice. U 2002 .godini Hitna prijamna ambulanta seli u novo izgrađene prostore, u sklopu preseljenja zajedno sa Službom hitne medicinske pomoći, koja je i nakon odvajanja  1995. godine egzistirala u prostoru Opće bolnice. Preseljenjem Hitne medicinske pomoći u nove prostore, Hitna prijamna ambulanta prelazi u prostore koje koristi i danas. 

O nama danas 

Objedinjeni hitni bolnički prijam - Centar hitne medicine je organiziran kao jedinstveno ulazno mjesto u bolnicu za hitne slučajeve.
Hitna medicina je specijalnost u kojoj se zbrinjavaju akutno bolesne i/ili ozlijeđene osobe koje trebaju neodgodivu medicinsku pomoć. Hitna medicina temelji se na znanjima i vještinama u dijagnozi i liječenju akutnih i hitnih bolesti i ozljeda svih dobnih skupina. Hitna medicina je struka koja zahtijeva kompleksno znanje i vladanje naprednim vještinama, poput otvaranja i/ili održavanja dišnog puta (područje anesteziologije), zbrinjavanja rana (područje kirurgije) i/ili zbrinjavanja prijeloma (područje ortopedije), zbrinjavanja srčanog zastoja (područje interne medicine), pa do odstranjivanja stranog tijela u dišnom putu i zaustavljanja krvarenja iz nosa (područje ORL) ili vođenja poroda (područje porodiljstva). Nužne su i odgovarajuće psihofizičke predispozicije i sposobnost dobrog podnošenja stresa u neočekivanim situacijama i teškim prizorima.
Hitni bolnički prijam  OB Dubrovnik pokriva sve specijalističke struke osim pedijatrije i  ginekologije.
Radno vrijeme je svakim danom od 00-24 sata. Pacijenti se primaju na liječenje upućeni od liječnika obiteljske medicine, transportirani od strane Hitne medicinske pomoći ili se mogu javit bez uputnice, izravno zatražiti pomoć.
 

Kontakt: +385(0) 20 431-649

Naručite se
1000 znakova
Dodaj datoteke